Ukelele Les Nodig?

Ukelele les voor beginners

Zoek jij Ukelele les en wil je direct aan de slag? Bij Online Music Master hebben we een Ukelele Challenge  en dit is een mooie instap cursus.

Iedereen die ukelele les wil kan hier mee starten. Geschikt voor beginners maar ook geschikt voor mensen die het ukelele spelen weer oppakken, en verder willen komen door ukelele les te gaan volgen.

Veel aanbod voor ukelele les!

Als je op zoek bent naar ukelele les dan zijn er vele aanbieders. Doordat er veel aanbieders zijn kun je soms ook door de bomen het bos niet meer zien. Ik help je daarom graag een stuk op weg om een goede keuze te maken hierin!

Als je ukelele wil leren spelen dan bestaat de kans dat je ook graag samen muziek wilt maken. De ukelele is een ideaal instrument om met andere samen te spelen. Ukelele spelers willen vaak ook ukelele les om erbij te leren zingen. In onze cursus leer je dit ook.

Wat is het verschil tussen ukelele leren spelen en gitaar?

De ukelele lijkt qua vorm enorm op de gitaar. Maar toch zijn er ook voldoende verschillen. Ukeleles zijn kleiner en hebben minder snaren dan een gitaar, daarom is het vaak makkelijker om ukelele te leren spelen. 

De grepen die je leert als je ukelele gaat spelen. Komen vaak ook overeen met die van de gitaar. Het grote verschil is de theoretische benaming. Die is per instrument verschillend. Als je ukelele les gaat volgen dan zul je dat allemaal stap voor stap leren. 

De ukelele snaren zijn meestal van nylon, terwijl de populairste gitaren stalen snaren hebben. 

Gitaren worden daarnaast onderverdeeld in akoestische en elektrische gitaren, maar bij de ukulele’s zijn er vier soorten: soprano, concert of alto, tenor en bariton, afhankelijk van de grootte en de toon. Het beste kun je ukelele les starten op een soprano, concerto of een tenor ukelele.

Mocht je interesse hebben in gitaarlessen dan hebben we daar ook een challenge voor.

Wat is een goed merk ukelele om ukelele les mee te volgen?

De welbekende klassieker “goedkoop is duurkoop” kun je ook bij de aanschaf van een ukelele aanhouden.

Als je ukelele les gaat nemen koop dan een gedegen instrument, want dat bevordert het speel plezier tijdens je ukelele lessen. 

Wat zijn goede merken voor ukelele’s? Zelf ben ik een groot fan van de Cordoba ukelele’s. Qua prijs en kwaliteit de beste in hun genre naar mijn mening. 

Als je gaat starten met ukelele les dan zou ik rond €100,- investeren in het instrument. Je hebt ook ukelele’s vanaf 15,- maar vaak zijn die niet te stemmen en is het meer speelgoed. Als je ukelele wil leren spelen investeer dan dus ook in een goed instrument. Je zult er geen spijt van krijgen.

Ukelele leren spelen via onze Challenge?

Ukelele leren spelen vergt een stukje geduld en je moet natuurlijk een goede docent weten te vinden. In ons platform hebben we vele ukelele lessen opgenomen. 

Als kennismaking met onze ukelele lessen hebben we een challenge ontwikkeld. Hier binnen leer je op een ontspannen manier ukelele spelen. 

Je hebt onbeperkt toegang tot de lessen en je kunt ze zo vaak kijken als je wilt.

Ukelele les

Wat kan ik verwachten van de ukelele lessen

Bij de ukelele challenge heb je onbeperkt toegang tot de lessen. Zodat je de lessen net zo vaak kan kijken als je wilt. Verder hebben we een aantal extra bonussen toegevoegd:

 

  • BONUS 1  -> GRATIS eBook met al het lesmateriaal 
  • BONUS 2  -> GRATIS toegang tot onze community 
  • BONUS 3  -> GRATIS Ukelele Gids met tips & tricks

 

Wat anderen zeggen over onze lessen

ukelele les
ukelele les

Starten met ukelele les?

Lijkt het je wat om te gaan starten met ukelele les? Op onze website kun je je aanmelden voor de ukelele challenge. Binnen 5 minuten kun je je eerste les volgen. 

Hier de speciale link om je even aan te melden.

 

7 voordelen van de ukelele op een rijtje t.o.v. een gitaar

  • Ukelele’s zijn goedkoper
  • Je kan ze gemakkelijker meenemen
  • Dankzij de kleinere frets hoef je je vingers niet zo te strekken
  • Met zijn nylon snaren vriendelijker voor de vingers
  • Minder snaren, dus gemakkelijker om akkoorden te leren
  • Ook geschikt voor kinderen
  • Ukelele’s brengen mensen sneller aan het glimlachen

 

Wil je starten met Ukelele les? Hier de speciale link om je even aan te melden.

 

Beatle George Harrison was ook een ukelele fan!

Vreemd genoeg zien of hoorden we George Harrison tijdens zijn jaren bij The Beatles nauwelijks over de ukelele. 

Pas later in zijn carrière greep hij steeds vaker terug op de ukelele. George hield zoveel van het samen ukulele spelen, dat hij (op reis) altijd twee ukeleles bij zich had. Voor het geval hij iemand tegen zou komen die het instrument ook beheerste en er samen gespeeld kon worden. De componist van het nummer ‘Here comes the sun’ was een groot fan van de ukelele. En stimuleerde ook veel mensen om ukelele te gaan leren spelen. 

Tom Petty, vertelde in de documentaire Living In The Material World dat George op bezoek kwam met een kofferbak vol ukeleles en hij zijn vrienden er vaak eentje cadeau deed. Gewoon om dat mooie instrument bij zoveel mogelijk muzikanten te promoten. Iedereen moest ukelele leren spelen van Harrison. Een sympathiek gebaar.

Aan het einde van Harrisons solo-carrière horen we de ukelele steeds prominenter terug op zijn platen. Zo zien en horen we George ukulele spelen op de klassieker Between The Devil And The Deep Blue Sea

Ook Any Road, het openingsnummer van zijn album Brainwashed, begint met een soort wall of sound van ukeleles.