Cajonles nodig? | Online Music Master leert jou cajon spelen 🎶

Waar kun je Cajon les volgen ?

Cajon les is de laatste jaren sterk in opkomst. De cajon zie je steeds vaker bij muzikale gezelschappen gebruikt worden. Cajon les is wel iets moeilijker te vinden nog. Dit komt, omdat er eigenlijk nog niet heel veel aanbieders zijn voor cajon les.

Bij Online music master kun je al wel terecht voor online cajon les. Onze docent Danique Kos verzorgt de lessen in het cursuspakket. Danique is een bevlogen percussionist en geeft de lessen met veel energie.

Cajon les

Cajon les voor beginners

Cajon les hebben we voor beginners en gevorderden. Als start is er onze Cajon Challenge waarbinnen je de basis leert van het cajon spelen. In onze complete cursus gaan we een level hoger. Je leert hier cajon spelen 2.0 en je gaat ook aan de slag met bekende liedjes.

De cajon komt uit Zuid-Amerika en is een instrument waarmee je een drumstel mee kan imiteren. Het volume van de cajon is alleen een stuk lager dan een hele drumset. Daardoor is de cajon de laatste jaren in opkomst.

Zijn er Cajon les methodes beschikbaar?

Er zijn wel wat methodes voor cajon les te krijgen. Maar ook zijn er mensen die op het gehoor cajon leren spelen. Je luistert dan naar bepaalde ritmes of popnummers. En je probeert de beat of groove dan te transponeren naar je Cajon.

Op deze manier cajon leren spelen heeft als voordeel dat het ritme sneller in je lijf gaat zitten.

Ook kun je op een meer theoretische manier cajon leren spelen. Op onze site hebben wij bijvoorbeeld onze cajon gids. Hierin staat al wat tips & tricks van Danique Kos en zo ga je al aan de slag met een stukje begeleiding.

Bij onze cajon cursussen zitten ook meerdere e-books met alle ritmes uitgewerkt.

cajon les

Kan iedereen cajon leren spelen.

Uiteraard kan iedereen kan cajon leren spelen! Of je moet totaal geen inspiratie hebben. Als je het wilt dan kun je het. Iedereen kan cajon leren op zijn eigen tempo. Want elke persoon leert op zijn eigen manier.

Onze cajon lessen zijn zo ingericht dat je gewoon op een relaxte manier aan de slag kan.  Zodat je cajon leert spelen op jou manier.

Online cajonles van Danique Kos

Wat ga je ontdekken tijdens de online cajonlessen van Danique:

  • Hoe je zonder stress cajon leert spelen
  • Welke technieken je nodig hebt om je eerst popliedjes te spelen
  • Wat de juiste houding is bij Cajon spelen
  • Welke beginnersfouten je niet moet maken
  • Hoe je snel en effectief resultaat behaalt

Wil je graag starten met onze cursus? Check dan hier de info in de speciale link.

Yes ik wil graag starten!

Je ontvangt alles direct in jouw inbox.

Ontstaan van de Cajon

De Cajon is ooit uit armoede ontstaan. Tijdens de lange overtocht naar (Zuid-)Amerika waren meestal geen muziekinstrumenten aan boord, maar wel – al dan niet lege – kisten. Deze werden gebruikt als percussie-instrumenten, waaruit uiteindelijk de Cajon ontstond.

De Cajon is voor jong en oud een heerlijk instrument om op te spelen en kan gewoon thuis zonder overlast; ook zeer geschikt voor bands die unplugged spelen of op plaatsen waar weinig ruimte is.

Met een shaker en een tamboerijn of wat bekkens, kan je het geluid van de Cajon verrijken; zo kan je alleen of met andere Cajon spelers, een gitarist of band heerlijk muziek maken.

Je kunt met de Cajon diverse stijlen spelen van rock tot pop, blues, bolero, ballades, flamenco, Latin en ga zo maar door, kortom breed inzetbaar.